Opgeleverd

Rietbuurt: wonen op een schiereiland

Net buiten Franeker vormen vijf schiereilanden samen de wijk Rietbuurt. Schiereiland zegt al genoeg, de woningen worden omringd door water. De vrije kavels in de Rietbuurt zijn ruim en de achtertuinen van de woningen grenzen allen aan het water. Alle kavels die hier te koop waren zijn omgetoverd tot stuk voor stuk unieke woningen. Woningen die door de eigenaren naar eigen wens ontworpen zijn samen met de aannemer. Hou je van water, ben je eigenzinnig en wil je het liefst je eigen boot achter je huis? Dan ben jij hoogstwaarschijnlijk één van de nieuwe bewoners van de Rietbuurt!

Samen bouwen aan de Elfstedenwijk

De schiereilanden van de Rietbuurt maken onderdeel uit van de Elfstedenwijk. De twee schiereilanden genaamd Dyksfeart en Aesterfaart vallen op door hun unieke architectuur. Hier werd kopers de mogelijkheid geboden om zelf hun toekomstige huis te ontwerpen. Het resultaat? Een prachtige sfeervolle buurt met karakteristieke woningen omgeven door groen en water.

Rustig wonen dichtbij de stad

Wonen op Rietbuurt betekent wonen aan het water in een groene wijk met het centrum van Franeker op slechts 6 minuten fietsen. De huiseigenaren hebben vanuit hun rustige woonwijk toegang tot alle voorzieningen die een stad te bieden heeft. Wel de lusten maar niet de lasten!

Duurzaam en energiezuinig wonen

Als bewoner van een huis in de Rietbuurt ben je klaar voor de (gasloze) toekomst. Alle woningen zijn namelijk uitgerust met een volwaardige set aan duurzame technieken. Zo is elk huis uitgerust met HR++ glas, een luchtwarmtepomp en vloerverwarming om op een energiezuinige wijze een prettige temperatuur te garanderen tegen de laagste kosten.

image alt

Een schiereiland met een uniek karakter

Alsof wonen op een groen schiereiland nog niet bijzonder genoeg was, bood de samenwerking met Brummelhuis de mogelijkheid de woningen naar eigen wens in te richten. De huiseigenaren hebben dankzij deze samenwerking zelf hun woningen samen kunnen stellen en zo hun eigen unieke woningen gebouwd.

De acht vrijstaande woningen die samen de Dyksfaert sieren worden gekenmerkt door hun indrukwekkende entree. De bijzondere architectuur van deze woningen zorgt voor veel zonlicht dat door de raampartijen naar binnenkomt.

Tijdlijn Rietbuurt

In december 2019 werden de eerste kavels te koop aangeboden. De bouw van deze kavels startte in oktober 2020 en de eerste oplevering vond plaats in april 2021.
Op 2 van de 5 schiereilanden in de Rietbuurt wordt momenteel al volop geleefd. Ga binnenkort zelf eens kijken!

In de komende jaren is de verwachting dat de andere schiereilanden ook worden bebouwd. De woningen in de Rietbuurt zijn verschillend van grootte en indeling, maar wel in dezelfde stijl gebouwd. Zo herken je de huizen aan de donkergekleurde daken. Juist dankzij deze diversiteit aan huizen, is en wordt er een gezellige buurt gecreëerd.