Wijk met landschappelijk karakter met mooi uitzicht over de Friese weilanden

8 september '20

Taede Yntema woont samen met zijn vrouw en twee kinderen al drie jaar met plezier in de Elfstedenwijk. Voordat Taede en zijn vrouw een woning kochten in de Elfstedenwijk, woonden ze al in Franeker. “Een fijne stad, die van alle gemakken is voorzien.” Ze woonden in het centrum, maar de voorkeur voor Taede en zijn vrouw ging uit naar een nieuwbouwwoning. Hij wilde graag zelf de installatie aanleggen en alles van a tot z invullen.

Taede Yntema gezin

Saamhorigheid in de nieuwbouwwijk

Volgens Taede is de Elfstedenwijk een echte nieuwbouwwijk met verschillend aanbod, zowel in de vrije sector als seriebouw. “De wijk heeft een landschappelijk karakter met mooi uitzicht over de Friese weilanden.” In de zomer is er veel contact met de buren, als iedereen buiten in de tuin bezig is. “Samen met de andere jonge gezinnen proberen we de wijk er netjes uit te laten zien.” De wijk is nog deels in aanbouw, daarom is iedereen enthousiast om er iets moois van te maken.  “Saamhorigheid is belangrijk in de buurt.” Daarnaast is de ligging van de Elfstedenwijk volgens Taede uniek: nabij het centrum van Franeker en toch heerlijk landelijk met prachtige uitzichten!

image alt

Duurzame woning snel opgeleverd

Taede geeft voor zijn werk adviezen op het gebied van duurzaamheid. Het duurzame karakter van een nieuwbouwwoning trok Taede dan ook erg aan. “Nieuwbouw wordt tegenwoordig goed geïsoleerd.” Naast een goede isolatie, heeft Taede de woning afgemaakt met zonnepanelen en een warmtepomp. Ook is de woning gasloos gebouwd, terwijl dat toen nog niet verplicht was.

Op het moment van kopen van de woning, woonde Taede met gezin in een huurwoning in Franeker. Ze konden hierdoor snel beslissen en schakelen. “We hebben ons ingeschreven op onze favoriete woning en kregen deze ook toegewezen!” Kort daarna werd de bouw gestart. Het contact met de makelaar en aannemer vond Taede ook prettig verlopen. De woning is op tijd opgeleverd omdat de aannemer zich hield aan de gemaakte afspraken. “We hebben ervoor gekozen om alles redelijk kaal op te laten leveren, zodat ik alles zelf af kon maken.”

Zelf wonen in de Elfstedenwijk?

Als je op zoek bent naar een woning aan het water, in de natuur en toch nabij het centrum, is de Elfstedenwijk de perfecte plek! “Het is nieuwbouw, maar aangezien elke straat bij oplevering direct aangekleed wordt, woon je hier niet in een bouwput.” De droom van Taede en zijn buurtbewoners is meer speeltoestellen in de wijk voor kinderen. En hopelijk op termijn een school. “Dat zou fantastisch zijn!”

Taede Yntema gezin
Aanbod Zie jij jezelf hier wonen?
Visie Voorbereid op de toekomst